تاریخچۀ خیریه
احمدرضا ابراهیمی(۱۴۰۱ ارشد سیاست مالی)
خیریۀ فردای سبز، گروهی است که توسط تعدادی از بچههای ورودی سال 1373ـ1372 که شاگرد استاد حسن فیضی بودند، در مؤسسۀ فرهنگی شمسالشموس به واسطۀ دکتر فیضی فعالیت میکردند زیرا ایشان از اعضای فعال شمسالشموس بودند. این افراد در آنجا رفتوآمد داشتند و باتوجهبه علاقهای که نسبت به کارهای آنجا پیدا کرده بودند، تصمیم میگیرند کارشان را در داخل دانشگاه توسعه دهند. به همین منظور، یکسری از فعالیتهای خیریۀ محبانالرضا را که زیر مجموعۀ مؤسسۀ فرهنگی شمسالشموس بوده، بین بچههای دانشگاه در سطح کوچکی توسعه میدهند؛ درحدیکه این افراد را به محبانالرضا میبردند و میآوردند و کمکم تصمیم میگیرند که خیریهای در دانشگاه تأسیس کنند. درنتیجه، در سال 1376 این کار را انجام میدهند و اسم آن را فردای سبز میگذارند و مجوز خیریه در معاونت فرهنگی، در همین سال ثبت شد. این خیریه در عمل، امتداد خیریۀ محبانالرضا در دانشگاه بود و بیشتر رویکرد فرهنگی داشت، بدین معنا که کار جدیای در خیریه انجام نمیشد. حتی تا سال 1383 و 1382، قلکهای محبانالرضا توسط بچههای خیریۀ فردای سبز در سطح دانشگاه پخش میشد.
این شروع قصۀ فردای سبز بود که رفتهرفته کارها جدیتر شد. اردوی جهادی و ارزاق از سال 1386 و ترنم وصل از سال 1393 به برنامههای خیریه اضافه شدند. با گذر زمان برنامههای دیگری نیز به فعالیتهای خیریه اضافه شد تا اینکه خیریۀ کنونی را شکل دهد.
خیریه از زبان دبیر
حمید باب(۱۳۹۹ مهندسی دریا)
خیریۀ فردای سبز، گروهی است که توسط دانشجویان و با همراهی اساتید، درحال پیشبردِ اهداف خیرخواهانه است و تعداد 200 خانوادۀ نیازمند را بهصورت کامل تحت پوشش خود قرار داده است. خیریه از منظر سلامت، ودیعۀ مسکن، ارزاق، سفرهای سیاحتیـزیارتی، آموزش تحصیلی دانشآموزان و ... خانوادهها را تحت پوشش قرار میدهد تا به تمام بُعدهای یک خانواده کمک شود و امکان رشد برای آنها فراهم شود. همچنین، فعالیتهای مختلف دیگری در آن انجام میشود که عامالمنفعه هستند.
وجه تمایز فردای سبز با سایر خیریهها این است که تمامی فعالیتها توسط دانشجویان انجام میشود که پتانسیلهای زیادی در انجام این امور دارند و دومین موضوع مطرح، این است که توسط هیئت مدیرهای متشکل از اساتید گرانقدر دانشگاه در حال نظارت میباشد. به نوعی، یک خیریۀ دانشجو-استادی است. از اساتیدی که در فردای سبز فعالیت دارند میتوان به دکتر سعادت، دکتر سهرابپور، دکتر خواجهپور، دکتر مدنیزاده و دکتر مدنی اشاره کرد.
خیریۀ فردای سبز، درحالحاضر با داشتن حدود بیش از 200 خانوادۀ تحت پوشش از شهرهای اطراف تهران، که تمرکز بیشتر آن در شهر نسیمشهر استان تهران است، بزرگترین خیریۀ دانشجویی کشور شمرده میشود. گزارش گردش مالی سالانۀ خیریه در سال 1401، 55 میلیارد ریال بوده که صرف هزینههای مختلف تأمین مسکن، درمان، ارزاق، آموزش، جهادی و ... شده است. در راستای شفافسازی، جزئیات موارد ذکرشده در گردش مالی خیریه آورده شده است. کمکهای مالی دریافتشده توسط دانشجویان، اساتید و شرکتهای مختلف جمعآوری میشود.
ما به فکر آیندهایم، آیندهای که خانوادههای تحت پوشش در آن خودکفا هستند و دیگر نیاز به کمکهای معیشتی ندارند و فرزندانشان، از آیندۀ تحصیلی روشن و موقعیت اجتماعی خوبی برخوردار هستند. همچنین، درحالحاضر به فکر بهبود وضعیت فعلی خانوادهها با راهاندازی کسبوکار مناسب برای آنها هستیم.
نحوۀ ورود خودم به خیریۀ فردای سبز، بر اساس یک اتفاق بود. بنده به برنامۀ ترنم وصل دورۀ چهارم خیریه دعوت شدم. در این سفر، در کنار خانوادهها بودیم، خانودههایی که برای اولین بار چنین سفری را تجربه میکردند. خانوادههایی که فرزندانشان حداقل برای چند روز حس خوبی داشتند. با قرارگرفتن در این شرایط، نگاهم به همه چیز متفاوت شد. درنتیجه، حس تعلقی به خیریه گرفتم و تصمیم گرفتم تا با انجام دادن کارهای مفید دیگر، بیشتر بتوانم به این افراد کمک کنم.
در ادامه، باتوجهبه دغدغهای که در مجموعه برای آموزش به دانشآموزان نیازمند تحت پوشش وجود داشت، مسئول آموزش خیریه شدم و بخش آموزش فردای سبز را به کمک دوستان تأسیس کردم.
از حق نگذریم، در بین اعضای خیریه، فضای صمیمی و دوست داشتنیای وجود دارد؛ طوریکه کمکم همۀ دوستان و رفیقهایم از بچههای خیریه شدند. این اتفاق چیزی است که میتواند با یک دعوت کوتاه برای همۀ دانشجویان رقم بخورد و شاید این بار، برای شمایی که در حال خواندن این متن هستید.
فردای سبز یک گروه بزرگ دانشجویی است که در قدم اول با انجام فعالیتهای مختلف دانشجویی در آن، نسبت به فقر و محرومیت دغدغهمند میشوید و در ادامه، در کنار هم تلاش میکنیم تا گرههای زندگی این افراد را باز کنیم و بر روی لبهایشان خنده بیاوریم. همچنین، فضای کاری و مدیریتی در انجام کارها را تجربه میکنیم که میتواند در آیندۀ کاری، تحصیلی و ... به ما کمک کند؛ اما از همه شیرینتر و جذابتر، این است که کلی دوست خوب پیدا میکنیم.فردای سبز یک گروه بزرگ دانشجویی است که در قدم اول با انجام فعالیتهای مختلف دانشجویی در آن، نسبت به فقر و محرومیت دغدغهمند میشوید و در ادامه، در کنار هم تلاش میکنیم تا گرههای زندگی این افراد را باز کنیم و بر روی لبهایشان خنده بیاوریم. همچنین، فضای کاری و مدیریتی در انجام کارها را تجربه میکنیم که میتواند در آیندۀ کاری، تحصیلی و ... به ما کمک کند؛ اما از همه شیرینتر و جذابتر، این است که کلی دوست خوب پیدا میکنیم.
فردای سبز یک گروه بزرگ دانشجویی است که در قدم اول با انجام فعالیتهای مختلف دانشجویی در آن، نسبت به فقر و محرومیت دغدغهمند میشوید و در ادامه، در کنار هم تلاش میکنیم تا گرههای زندگی این افراد را باز کنیم و بر روی لبهایشان خنده بیاوریم. همچنین، فضای کاری و مدیریتی در انجام کارها را تجربه میکنیم که میتواند در آیندۀ کاری، تحصیلی و ... به ما کمک کند؛ اما از همه شیرینتر و جذابتر، این است که کلی دوست خوب پیدا میکنیم.
خلاصه بگویم که برای ما فردای سبزیها، اینجا حکم خانه را دارد.